REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na smetaně s bílým vínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikovaný, octem marinovaný, králičí zadek, servírovaný přelitý smetanovou omáčkou z výpeku.


Ingredience:
králičí zadek
50 gslaniny
30 gmásla
1/8 lbílého vína
2 dlkyselé smetany
1 ksmrkve
1 kspetržele
1/2 ksceleru
citrónová šťáva
bobkový list
hladká mouka
tymián
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Králičí zadek odblaníme, prošpikujeme proužky slaniny a politý octem necháme přes noc odležet
2. Kořenovou zeleninu pokrájíme na kolečka a přímo v pekáči orestujeme na másle
3. Přidáme koření a vložíme maso, podlijeme horkou vodou a pečeme, maso šťávou často přeléváme
4. Měkké maso vyjmeme a šťávu vysmahneme
5. Přilijeme kyselou smetanu rozkverlanou s trochou mouky i bílé víno a omáčku chvíli povaříme
6. Nakonec okyselíme citrónovou šťávou, propasírujeme a přelijeme přes porce masa na talířích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy