REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na smetaně a hořčici

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stehna z králíka okořeněná, potřená hořčicí, upečená na cibuli doměkka, podlitá smetanou.


Ingredience:
4 kskráličích stehen
3 ksstředně velké ciubule
200 gplnotučné hořčice
150 ganglické slaniny
500 mlsmetany ke šlehání
olivový olej
plátky másla
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Králičí stehna očistíme, opláchneme, osušíme, ze všech stran důkladně osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
2. Oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli rozložíme na dno pekáčku, poklademe na ni králičí stehna, posypeme na nudličky nakrájenou slaninou, vše zalijeme smetanou a zakapeme pár kapkami olivového oleje
3. Dáme do předem vyhřáté trouby, pečeme zakryté při 180 °C doměkka (asi dvě hodiny), ke konci pečení odkryjeme, na maso položíme plátky másla a dopečeme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborovými noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy