Další varianta na slaninou a česnekem prošpikovaného králíka podlitého vodou a upečeného spolu s houbami, masitou paprikou, česnekem a cibulí doměkka.
Ingredience:
1 ks | králíka |
1 ks | větší cibule |
1 ks | červené masité papriky |
1 palice | česneku |
200 g | zmražených nejlépe hřibovitách hub nebo 20 g hub sušených |
100 g | slaniny |
mletý černý pepř | |
kmín | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Králíka naporcujeme, hlavu, krk, hrudní koš a boky použijeme třeba na polévku, stehna a hřbet nařízneme a prošpikujeme proužky slaniny a kousky česneku
2. Do pekáče nalijeme trochu oleje, připravené porce králíka, osolíme, okmínujeme, opepříme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, během pečení podléváme teplou vodou a přeléváme výpekem
3. Když maso začne zlátnout, přidáme zmražené houby (nebo sušené, předem namočené ve vodě alespoň 2 hodiny), nadrobno nakrájenou papriku, cibuli a česnek
4. Pečeme tak dlouho, až bude vše měkké
5. Na talíři jednotlivé porce králíka přeléváme šťávou z výpeku i s kousky zeleniny a hub, podáváme například s vařeným bramborem.
Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek