REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na houbách III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta na slaninou a česnekem prošpikovaného králíka podlitého vodou a upečeného spolu s houbami, masitou paprikou, česnekem a cibulí doměkka.


Ingredience:
1 kskrálíka
1 ksvětší cibule
1 ksčervené masité papriky
1 palicečesneku
200 gzmražených nejlépe hřibovitách hub nebo 20 g hub sušených
100 gslaniny
mletý černý pepř
kmín
voda
olej
sůl

Postup:

1. Králíka naporcujeme, hlavu, krk, hrudní koš a boky použijeme třeba na polévku, stehna a hřbet nařízneme a prošpikujeme proužky slaniny a kousky česneku
2. Do pekáče nalijeme trochu oleje, připravené porce králíka, osolíme, okmínujeme, opepříme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, během pečení podléváme teplou vodou a přeléváme výpekem
3. Když maso začne zlátnout, přidáme zmražené houby (nebo sušené, předem namočené ve vodě alespoň 2 hodiny), nadrobno nakrájenou papriku, cibuli a česnek
4. Pečeme tak dlouho, až bude vše měkké
5. Na talíři jednotlivé porce králíka přeléváme šťávou z výpeku i s kousky zeleniny a hub, podáváme například s vařeným bramborem.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy