REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na divoko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na oleji, česneku a cibuli opečený králík, pečený podlitý vodou, obložený divokým kořením a tymiánem.


Ingredience:
1 kscelého králíka
6-8 ksstroužků česneku
3-4 ksbobkového listu
2 lžícetymiánu
několik kuliček nového koření
několik kuliček černého pepře
mletý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Králíka umyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme nejlépe papírovým ubrouskem
2. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky
3. Maso osolíme, opepříme a pak zprudka opečeme ze všech stran v pekáči na oleji
4. Pokrm zasypeme cibulí a česnekem, přidáme bobkové listy, nové koření, celý pepř, tymián a podlijeme horkou vodou
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 90 minut, během pečení maso podléváme horkou vodou a přeléváme výpekem.

Doporučení:

Králíka na divoko podáváme s různě upravenými brambory nebo vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy