REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na divoko II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninkou prošpikovaný králík na divokém koření, s kořenovou zeleninou a podlitý červeným vínem. Nejlépe chutná s vařeným bramborem.


Ingredience:
1 ksmladého králíka
6 kskuliček jalovce
4 kskuliček nového koření
2 ksbobkových listů
2 kscibule
2 ksmrkve
1 ksčesneku
1 ksceleru
3 dlčerveného vína
100 gslaniny
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Králíka naporcujeme, použijeme stehna a hřbet (hrudní koš, boky použijeme na polévku)
2. Porce prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem
3. Narovnáme do pekáče, přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli, česnek, jalovec, nové koření, bobkový list a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C tak na 60-70 minut
4. Během pečení podléváme červeným vínem.

Doporučení:

Upečeného králíka podáváme například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy