REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na cibulce a česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce králíka podušené na cibulce se slaninou a česnekem a dopečené v troubě.


Ingredience:
1 kskrálíka
10 ksstroužků česneku
5 kscibule
100 ganglické slaniny
2 lžícesádla
1 lžícekoření na
králičí maso (Avokádo)
1 lvývaru
tmavá jíška
na zahuštění

Postup:

1. Králíka rozporcujeme na 4 díly, omyjeme, osušíme, nasolíme a dáme na chvíli do chladu
2. Cibuli nakrájíme a na rozpáleném sádle orestujeme do sklovata
3. Pak přidáme prolisovaný česnek a na drobno nakrájenou anglickou slaninu, vše krátce orestujeme a poté vložíme králíka, kterého opečeme z obou stran a přilijeme všechen vývar, dusíme pod pokličkou asi 45 minut (asi v půlce dušení králíka otočíme) 4. Předehřejeme troubu na 200 °C, králíka přeložíme na pekáč a přikryté pečeme 20 minut, poté pokličku sundáme a necháme vypéct kůrku
5. Po upečení králíka vyjmeme na talíř, dáme na teplé místo, výpek slijeme do hrnce, postavíme ještě na plotnu a na mírném ohni přidáme 2-3 pol. lžíce tmavé jíšky
6. Dobře promícháme.

Doporučení:

– Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy