Porce králíka podušené na cibulce se slaninou a česnekem a dopečené v troubě.
Ingredience:
1 ks | králíka |
10 ks | stroužků česneku |
5 ks | cibule |
100 g | anglické slaniny |
2 lžíce | sádla |
1 lžíce | koření na |
králičí maso (Avokádo) | |
1 l | vývaru |
tmavá jíška | |
na zahuštění |
Postup:
1. Králíka rozporcujeme na 4 díly, omyjeme, osušíme, nasolíme a dáme na chvíli do chladu
2. Cibuli nakrájíme a na rozpáleném sádle orestujeme do sklovata
3. Pak přidáme prolisovaný česnek a na drobno nakrájenou anglickou slaninu, vše krátce orestujeme a poté vložíme králíka, kterého opečeme z obou stran a přilijeme všechen vývar, dusíme pod pokličkou asi 45 minut (asi v půlce dušení králíka otočíme) 4. Předehřejeme troubu na 200 °C, králíka přeložíme na pekáč a přikryté pečeme 20 minut, poté pokličku sundáme a necháme vypéct kůrku
5. Po upečení králíka vyjmeme na talíř, dáme na teplé místo, výpek slijeme do hrnce, postavíme ještě na plotnu a na mírném ohni přidáme 2-3 pol. lžíce tmavé jíšky
6. Dobře promícháme.
– Podáváme s bramborovým knedlíkem.