Porce králíka potřené prolisovaným česnekem utřeným se solí a hořčicí, posypané kmínem, upečené s cibulí doměkka.
Ingredience:
1 ks | celého králíka |
1 ks | cibule |
6 ks | stroužků česneku |
2 lžíce | hořčice |
2 lžíce | sádla |
voda | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného králíka naporcujeme, opláchneme, osušíme, potřeme oloupanými utřenými stroužky česneku se solí i hořčicí
2. Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibulí, porce králíka vložíme na cibuli, posypeme kmínem a podlijeme vodou
3. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C zakryté 30 minut, pak králíka odkryjeme, přelijeme výpekem a dál pečeme zakrytého další hodinu, za občasného podlití vodou a přelití výpekem
4. Poslední čtvrthodinu dopečeme králíka odkrytého, aby se udělala kůrčička.
Podáváme s bramborovými knedlíky.