REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce králíka potřené prolisovaným česnekem utřeným se solí a hořčicí, posypané kmínem, upečené s cibulí doměkka.


Ingredience:
1 kscelého králíka
1 kscibule
6 ksstroužků česneku
2 lžícehořčice
2 lžícesádla
voda
kmín
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka naporcujeme, opláchneme, osušíme, potřeme oloupanými utřenými stroužky česneku se solí i hořčicí
2. Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibulí, porce králíka vložíme na cibuli, posypeme kmínem a podlijeme vodou
3. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C zakryté 30 minut, pak králíka odkryjeme, přelijeme výpekem a dál pečeme zakrytého další hodinu, za občasného podlití vodou a přelití výpekem
4. Poslední čtvrthodinu dopečeme králíka odkrytého, aby se udělala kůrčička.

Doporučení:

Podáváme s bramborovými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy