REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na česneku III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené porce masa upečené doměkka spolu se zeleninovou směsí a cherry rajčátky.


Ingredience:
1 kskrálíka
1 kscibule
1 ksmrkve
4 ksbobkových listů
4 kssnítky tymiánu
8 ksstroužků česneku
250 gkeříkových rajčátek
100 mlbílého vína
2 lžíceolivového oleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka naporcujeme, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme
2. Oškrábanou mrkev nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli nasekáme na drobno, oloupané stroužky česneku i omytá rajčátka rozpůlíme
3. V pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme porce králíka, pak přidáme mrkev, cibuli a česnek, orestujememe, zalijeme bílým vínem a necháme ho svařit na polovinu 4. Potom porce masa i zeleninovou směs přendáme do pekáčku, přidáme bobkové listy, snítky tymiánu, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 70 minut), 15 minut před koncem pečení přidáme rajčátka a dopečeme odkryté
5. Potom vyjmeme z trouby, vypečenou šťávu dochutíme solí i pepřem, necháme zakryté chvíli odpočinout a podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy