REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na červeném víně II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované porce králíka upečené doměkka.


Ingredience:
1 kskrálíka
50 gmásla
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
2 špalíkypórku-zelená část
3 snítkytymiánu
3 lžícekoňaku
1 lžíceoleje
16 kuličekpepře
4 ksstroužků česneku
2 ksmrkve
1 kspetržele
1 kscibule
1 ksbobkového listu
1 lsuššího červeného vína
trochu petrželové a celerové natě

Postup:

1. Očištěného králíka naporcujeme, omyjeme, osušíme, maso propícháme vidličkou až ke kostem a vložíme do hrnce
2. Očištěnou mrkev i petržel nakrájíme na špalíčky, oloupanou cibuli na měsíčky, 2 stroužky česneku oloupeme a prolisujeme, 2 stroužky necháme neoloupané
3. Zeleninu, cibuli, česnek, koření a bylinky vložíme do hrnce ke králikovi, vše zalijeme vínem a koňakem, přidáme olej a necháme maso přes noc marinovat
4. Porce králíka vyjmeme z marinády, osušíme, marinádu přecedíme, tekutinu a kousky zeleniny uchováme
5. V pekáčku na rozehřátém máslo opečeme porce masa, odložíme na talíř, pak na horkém másle orestujeme i zeleninu, zalijeme marinádou, přivedeme k varu a maso vrátíme zpět do pekáčku
6. Dochutíme solí, pepřem, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 60 minut).

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami s čerstvě nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy