Pikantní úprava králíka pro ty, kdo sledují kalorie. Jednotlivé porce zprudka opečené na oleji, okořeněné, přikryté slaninou, upečené doměkka spolu s orestovanou zeleninou a houbami, vše přelité bílým vínem.
Ingredience:
1 ks | mladého králíka |
200 g | růžičkové kapusty |
200 g | šalotky |
200 g | mrkve |
200 g | hub |
100 g | anglické slaniny |
1/4 l | hovězího vývaru |
1/4 l | bílého vína |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Králíka naporcujeme, hlavu, hrudní koš, boky použijeme na polévku
2. Na rozpáleném oleji v pánvi opečeme králičí porce ze všech stran
3. Přendáme do pekáče, poklademe plátky anglické slaniny, osolíme, opepříme, podlijeme hovězím vývarem, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C za občasného podlévání vývarem
4. Na pánvi s olejem, kde jsme opekli porce králíka, přidáme nakrájené houby, mrkev, celou šalotku a růžičkové kapustičky a vše opečeme
5. Když maso v troubě začne měknout, přidáme opečenou zeleninu, zalijeme ji bílým vínem a pečeme doměkka
6. Porce králíka přendáme na talíře, podlijeme šťávou, přidáme dušenou zeleninu a podáváme nejlépe s vařeným bramborem.
Text foto: D. Marounek