REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík Marengo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené porce králíka, podlité vínem, zaklopené, podušené doměkka spolu s houbami a rajčatovým protlakem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskráličí stehna
3 ksšalotky
1 svazekčerstvé petrželky
300 mlbílého stolního vína
300 gžampionů
4 lžíceoleje
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžícehladké mouky
mletý bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Stehna králíka necháme v celku, nebo je můžeme také vykostit, maso opláchneme, osušíme a osolíme
2. Petrželku a šalotky nasekáme nadrobno
3. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a porce králíka na něm ze všech stran opečeme, jakmile začnou zlátnout, posypeme je připravenou nasekanou petrželkou a šalotkou a ještě je chvíli opékáme, nakonec maso zaprášíme moukou a znovu orestujeme
4. Králičí stehna podle chuti okořeníme nejlépe čerstvě namletým bílým pepřem, podlijeme vínem, přikryjeme a dusíme, na mírném zdroji tepla, do poloměkka, během dušení maso občas podléváme teplou vodou
5. Asi po 60 minutách ke stehýnkám přidáme očištěné žampiony nakrájené na plátky a rajčatový protlak, který rozmícháme ve 2 lžících vody, vše společně dusíme dalších cca 15 minut.

Doporučení:

Vhodnou přílohou ke králíku Marengo jsou vařené brambory nebo rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy