REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík divoký pečený na cibuli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované a pak orestované porce králíka upečené v troubě.


Ingredience:
Pro 4 osoby:
1 kszadní půlky králíka (hřbet a kýta)
120 gcibule
80 gslaniny
80 gmásla (sádla)
30 ghladké mouky
divoké koření (nebo trochu bazalky a meduňky libovonné)
vývar
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka opláchneme, nakrájíme na porce, protáhneme na proužky nakrájenou slaninou a osolíme
2. V hrnci na rozpáleném tuku a zbytcích slaniny zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, na ni dáme porcované, připravené králičí maso a nejdříve je na všech stranách prudce orestujeme
3. Potom k němu přidáme koření a za občasného polévání vlastní šťávou, ke které podle potřeby přiléváme vývar, upečeme maso v troubě doměkka (180 °C)
4. Měkké maso vidličkou přendáme do jiného hrnce
5. Šťávu z větší části vydusíme a zbylou šťávu s tukem a cibulí zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a za stálého míchání asi 20 minut povaříme
6. Zahoustlou šťávu, nejlépe procezenou, nalijeme na měkké králičí maso a dobře prohřejeme.

Doporučení:

Příloha: Houskové knedlíky nebo noky, popř. bramborové krokety a kompot.

Poznámka:

Obměna: Chuť omáčky můžeme pozměnit přidáním octa nebo citrónové šťávy. Králičí maso, alespoň kýty, můžeme před tepelnou úpravou vykostit. Přední půlku divokého králíka můžeme upravit na paprice. Stejným způsobem jako pečeného divokého králíka na cibuli můžeme upravovat i zajíce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy