REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík divoký pečený na cibuli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované a pak orestované porce králíka upečené v troubě.


Ingredience:
Pro 4 osoby:
1 kszadní půlky králíka (hřbet a kýta)
120 gcibule
80 gslaniny
80 gmásla (sádla)
30 ghladké mouky
divoké koření (nebo trochu bazalky a meduňky libovonné)
vývar
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka opláchneme, nakrájíme na porce, protáhneme na proužky nakrájenou slaninou a osolíme
2. V hrnci na rozpáleném tuku a zbytcích slaniny zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, na ni dáme porcované, připravené králičí maso a nejdříve je na všech stranách prudce orestujeme
3. Potom k němu přidáme koření a za občasného polévání vlastní šťávou, ke které podle potřeby přiléváme vývar, upečeme maso v troubě doměkka (180 °C)
4. Měkké maso vidličkou přendáme do jiného hrnce
5. Šťávu z větší části vydusíme a zbylou šťávu s tukem a cibulí zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a za stálého míchání asi 20 minut povaříme
6. Zahoustlou šťávu, nejlépe procezenou, nalijeme na měkké králičí maso a dobře prohřejeme.

Doporučení:

Příloha: Houskové knedlíky nebo noky, popř. bramborové krokety a kompot.

Poznámka:

Obměna: Chuť omáčky můžeme pozměnit přidáním octa nebo citrónové šťávy. Králičí maso, alespoň kýty, můžeme před tepelnou úpravou vykostit. Přední půlku divokého králíka můžeme upravit na paprice. Stejným způsobem jako pečeného divokého králíka na cibuli můžeme upravovat i zajíce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy