Orestované porce králíka, podušené ve vývaru. Šťáva nastavená smetanou a zahuštěná hladkou moukou.
Ingredience:
Pro 6 osob: | |
1 ks | divokého králíka |
80 g | másla |
60 g | cibule |
50 g | slaniny |
30 g | hladké mouky |
10 g | sladké mleté papriky |
1/8 l | sladké smetany (mléka) |
vývar z králičích (hovězích) | |
kostí | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného králíka opláchneme a nasekáme ho na porce anebo vykostíme, vykostěné maso nakrájíme na větší kostky
2. Na rozehřátém másle usmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a mírně ji zpěníme 3. Naporcované maso králíka osolíme, vložíme k cibuli, mleté paprice a ze všech stran ho orestujeme
4. Po chvíli podlijeme horkým vývarem a dusíme doměkka
5. Maso vytáhneme a uchováme v teple
6. Do smetany dáme hladkou mouku a dobře ji rozšleháme 7. Pak ji přidáme do šťávy a za stálého míchání ještě asi 5 minut povaříme 8. Podle potřeby omáčku dosolíme a pak do ní vložíme porce králíka a ještě chvíli vše prohřejeme.
– Příloha: Houskový knedlík, máslové noky nebo dušená rýže.