Na slanině opečené porce králíka, podlité hovězím vývarem, upečené v troubě doměkka, servírované hojně podlité šťávou z výpeku.
Ingredience:
1 ks | králíka |
4 ks | cibule |
4 ks | bobkové listy |
8 ks | kuliček celého pepře |
100 g | slaniny |
0,5 l | hovězího vývaru |
kmín | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Králíka naporcujeme, osolíme, okmínujeme
2. Nakrájenou slaninu necháme v pekáči zpěnit, přidáme porce masa, které po všech stranách prudce opečeme
3. Podlijeme vývarem, přidáme bobkový list, celý pepř a ve vyhřáté troubě na 200 °C pečeme doměkka
4. Měkké maso vyjmeme, dáme do tepla, šťávu přecedíme, odstraníme koření, můžeme i část rozmixovat 5. Porce králíka přelijeme šťávou a podáváme například s knedlíkem a zelím nebo s brambory a zelím.