REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí špízy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované proužky králičího masa napíchané na jehlách a ugrilované doměkka.


Ingredience:
800 gkráličího masa
1 lžíceolivového oleje
1 lžícecitronové šťávy
Na marinádu:
4 lžícesójové omáčky
1 lžícebylinek (petržel, bazalka)
2 lžičkysolamylu
2 ksstroužků česneku
1 ksvejce
mletý bílý pepř
sůl
Na jogurtový dip:
1 ksstroužku česneku
100 mlbílého jogurtu
3 lžícepikantního kečupu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Připravíme si marinádu tak, že do misky dáme sójovou omáčku, rozklepnuté vejce a vidličkou rozšleháme, přidáme solamyl, oloupané, rozetřené stroužky česneku, nasekané bylinky, bílý mletý pepř, sůl a vše důkladně promícháme
2. Odblaněné maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky, alespoň na půl hodiny naložíme do marinády a nakonec zakapeme citronovou šťávou
3. Připravené maso napichujeme na dřevěné špejle nebo kovové jehlice, pokapeme olivovým olejem a upečeme v elektrické troubě pod grilem doměkka
4. Mezitím si připravíme jogurtový dip; bílý jogurt smícháme s pikantním kečupem a oloupaným, rozetřeným stroužkem česneku, podle chuti ještě dip osolíme a okořeníme pepřem
5. Hotové špízy podáváme s jogurtovým dipem a vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy