Přes noc naložené kousky králíka, druhý den zprudka opečené na pánvi spolu s pórkem, žampiony a paprikou.
Ingredience:
500 g | králičího masa |
200 g | žampionů |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | červené masité papriky |
1 ks | pórku |
worcesterská omáčka | |
olivový olej | |
bazalka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Zadní stehna a hřbet vykostíme, maso nakrájíme na kostičky promícháme s utřeným česnekem a bazalkou, zalijeme olivovým olejem a necháme nejlépe přes noc uležet
2. Druhý den naložené maso zprudka opečeme na oleji, přidáme na kolečka pokrájený pórek, žampiony na plátky, papriku na proužky, vše ochutíme worchesterskou omáčkou, restujeme a mícháme, až zelenina a houby změknou
3. Na závěr pokrm osolíme a opepříme
4. Podáváme například s opečenými brambory.
Králičí maso lze nahradit kuřecím nebo vepřovým.
Poznámka:Autor receptu i fotografie: Dalibor Maorunek