REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýže podušené na cibulovém základě s králičím masem a kořením.


Ingredience:
500 gkráličího masa bez kostí
200 grýže
3 lžíceoleje
2 kscibule
mletý pepř
pažitka
vývar (voda)
sůl

Postup:

1. Oloupané cibule nakrájíme na drobno, přebranou rýži spaříme horkou vodou, necháme okapat a očištěné maso nakrájíme na menší kousky
2. Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a zvolna dusíme téměř doměkka
3. Pak přidáme rýži, zalijeme necelým půllitrem vývaru, promícháme, uvedeme do varu, přikryjeme a zvolna dusíme doměkka.
4. Na talíři posypeme na drobno nasekanou pažitkou.

Doporučení:

Podáváme se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy