Rýže podušené na cibulovém základě s králičím masem a kořením.
Ingredience:
500 g | králičího masa bez kostí |
200 g | rýže |
3 lžíce | oleje |
2 ks | cibule |
mletý pepř | |
pažitka | |
vývar (voda) | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané cibule nakrájíme na drobno, přebranou rýži spaříme horkou vodou, necháme okapat a očištěné maso nakrájíme na menší kousky
2. Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a zvolna dusíme téměř doměkka
3. Pak přidáme rýži, zalijeme necelým půllitrem vývaru, promícháme, uvedeme do varu, přikryjeme a zvolna dusíme doměkka.
4. Na talíři posypeme na drobno nasekanou pažitkou.
Podáváme se zeleninovým salátem.