REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí rarášci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa z králíka obalené v pivní marinádě, opečené zprudka na rozpáleném oleji.


Ingredience:
400 gvykostěného králičího masa z hřbetu nebo stehen
olej na smažení
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
2 ksvejce
1 dlsvětlého piva
3 lžícehladké mouky
1 lžíceplnotučné hořčice
1 lžícesolamylu
několik kapek sójové omáčky
koření dle chuti (pepř, sůl, kari, vegeta, steakové ...)

Postup:

1. Maso z králíka nakrájíme a tenké plátky, ty mírně naklepeme, opepříme, osolíme a do druhého dne necháme marinovat v lednici
2. Marinujeme ve směsi z vajec, piva, mouky, solamylu, hořčice, sójové omáčky a směsi koření dle vlastního výběru
3. Druhý den naložené plátky opečeme, na dobře rozpáleném oleji, dozlatova.

Doporučení:

Takto připravené maso podáváme například s bramborovou kaší.

Poznámka:

Rarášky lze připravit i z kuřecích prs, noh nebo například vepřové kýty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy