REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí játra na balkánský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji zprudka orestované nudličky nebo kostičky králičích jater spolu s cibulí a slaninou, podlité vývarem podušené s rajčaty a masitou paprikou, ochucené mletou červenou paprikou, pepřem a nakonec i solí.


Ingredience:
500 gkráličích jater
50 gslaniny
1 dlvývaru
4 ksrajčata
2 kszelené nebo červené papriky
1 kscibule
sladká červená paprika (nejlépe maďarská)
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Králičí játra omyjeme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky
2. V pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky rozkrájenou cibuli a slaninu a kousky jater, společně vše zprudka osmahneme
3. Poprášíme červenou paprikou podlijeme vývarem, snížíme teplotu zdroje tepla, přidáme oloupaná krájená rajčata a nakrájené masité papriky, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka
4. Na závěr podle chuti pokrm osolíme a opepříme.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.

Poznámka:

Podobně lze upravit i drůbeží játra.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy