Kuřecí maso nakrájené na proužky, zakápnuté sójovou omáčkou, po odležení orestované na pánvi na cibuli, nakonec zalité smetanou, ochucené chilli, nebo tabascem, sójovou omáčkou, pepřem a solí.
Ingredience:
500 g | kuřecích prsíček nebo nohou bez kůže a kostí |
2-3 ks | středně velké cibule |
250 ml | smetany ke šlehání |
sójová omáčka | |
tabasco | |
chilli | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, zakapeme sójovou omáčkou a necháme 30 minut odležet.
- Cibuli nakrájíme na půlkolečka.
- Na pánvi rozpálíme olej a maso orestujeme dozlatova, přidáme cibuli a po chvilce zalijeme smetanou.
- Necháme ve šlehačce povařit doměkka, přisolíme, okořeníme pepřem, podle chuti přidáme sójovou omáčku, chilli nebo tabasco, zamícháme a je hotovo.
Vhodná příloha jsou hranolky, či jinak upravené brambory, skvělá je také rýže. Chcete-li maso křehčí, nudličky masa, před naložením, ještě poprašte trochou solamylu.
Poznámka:Podobně lze připravit i maso vepřové.