REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotlíkový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky předního hovězího podušené na ohni v kotlíku spolu s kořením a zeleninou.


Ingredience:
600 gbrambor
500 gpředního hovězího masa
200 gzelených paprik
3 ksrajčat
2 ksvětší cibule
2 ksstrpoužky česneku
3 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
1 lžičkamleté sladké papriky
majoránka
pažitka
kmín
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Na venkovním oleji přímo v kotlíku zpěníme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli
2. Maso nakrájíme na kostky a přidáme k orestované cibuli, zprudka opečeme, aby maso nepustilo šťávu, jen se pěkně zatáhlo
3. Přidáme pepř, sůl, kmín a nakonec sladkou papriku, zamícháme a podlijeme vodou, dusíme za občasného promíchání
4. Oloupané brambory, zelené papriky zbavené jadřinců a rajčata nakrájíme na drobné kousky
5. Když je maso téměř měkké, přidáme k masu nachystanou zeleninu, po chvíli do guláše ještě přidáme hladkou mouku rozmíchanou ve studené vodě
6. Hotový guláš okořeníme majoránkou a pažitkou, případně ještě osolíme.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy