REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotlety Marseille

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlé a skvělé jídlo z Provensálska vás jistě zaujme svou chutí a jednoduchostí. Jde o prudce na másle opečené kotlety ochucené tymiánem, estragonem a kmínem, podlité bujónem a pak krátce podušené, servírované s opečenými jablky, podlité štávou z výpeku.


Ingredience:
4 ksvepřové kotlety
4 ksjablka
3 dlbujónu
1/2 lžíceestragonu
1/2 lžícetymiánu
1/2 lžícekmínu
3 dlbujónu
šťáva z citronu
hladká mouka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Kotlety lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme 2. Jablka nakrájíme na kolečka, zbavíme jádřinců a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly
3. Ve větší pánvi rozpálíme máslo a kotlety zprudka z obou stran opečeme, posypeme tymiánem, estragonem a kmínem, podlijeme bujónem, přiklopené dusíme 15-20 minut doměkka 4. Na závěr lehce zaprášíme moukou
5. Na jiné pánvi opečeme z obou stran jablka dozlatova
6. Kotlety rozložíme na talíře, obložíme pečenými jablky, přidáme uvařené brambory a vše podlijeme šťávou z masa.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy