REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kostelecký guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant servírování hovězího guláše. Kostelecký guláš je ozdobený opečeným párkem, paprikovým salátem, nasekanými feferonkami a uvařeným vejcem.


Ingredience:
500 ghovězí kližky
3 kscibule
6 lžicsádla
2 lžičkymleté sladké papriky
2 lžičkyhladké mouky
2 lžícerajčatového protlaku
majoránka
kmín
ocet
sůl
Na ozdobení:
2-3 ksfrankfurtské párky
3 ksfeferonky
1 ksuvařeného vejce
80 gpaprikového salátu
voda na podlití

Postup:

1. Na cibulovém paprikovém základě podusíme maso nakrájené na kostky až do vysmahnutí
2. Přidáme mouku, osmahneme, potom přidáme rajčatový protlak, sůl, kmín, podlijeme vodou, přidáme půl lžičky octa a vše dusíme doměkka a to za občasného podlévání vodou
3. Ke konci dušení guláš okořeníme rozdrcenou majoránkou.
4. Jednotlivé porce guláše servírujeme ozdobené opečenou klobásou, nasekanými kousky feferonek a kolečkem vařeného vejce, jako přílohu podáváme paprikový salát.

Doporučení:

Guláš servírujeme s bramborem nebo houskovým knedlíkem, či čerstvým chlebem.

Poznámka:

Recept na paprikový salát najdete zde: Paprikový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy