REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kostelecký guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant servírování hovězího guláše. Kostelecký guláš je ozdobený opečeným párkem, paprikovým salátem, nasekanými feferonkami a uvařeným vejcem.


Ingredience:
500 ghovězí kližky
3 kscibule
6 lžicsádla
2 lžičkymleté sladké papriky
2 lžičkyhladké mouky
2 lžícerajčatového protlaku
majoránka
kmín
ocet
sůl
Na ozdobení:
2-3 ksfrankfurtské párky
3 ksfeferonky
1 ksuvařeného vejce
80 gpaprikového salátu
voda na podlití

Postup:

1. Na cibulovém paprikovém základě podusíme maso nakrájené na kostky až do vysmahnutí
2. Přidáme mouku, osmahneme, potom přidáme rajčatový protlak, sůl, kmín, podlijeme vodou, přidáme půl lžičky octa a vše dusíme doměkka a to za občasného podlévání vodou
3. Ke konci dušení guláš okořeníme rozdrcenou majoránkou.
4. Jednotlivé porce guláše servírujeme ozdobené opečenou klobásou, nasekanými kousky feferonek a kolečkem vařeného vejce, jako přílohu podáváme paprikový salát.

Doporučení:

Guláš servírujeme s bramborem nebo houskovým knedlíkem, či čerstvým chlebem.

Poznámka:

Recept na paprikový salát najdete zde: Paprikový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy