REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kossuthův moučník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maďarský moučník z cukru, mouky, másla, vajec a mandlí.


Ingredience:
250 gmásla
250 gcukru moučka
250 ghrubé mouky
100 gcukru krupice
100 gmandlí
3 ksžloutků
1 kscitrónu (šťáva)
1 ksvejce
1 ksprášku do pečiva

Postup:

1. Mandle spaříme ve vařící vodě a sloupneme, poté je hrubě umeleme nebo nasekáme nožem a smícháme s krupicovým cukrem
2. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, přimícháme žloutky, vejce a nakonec citrónovou šťávu, vše třeme ve šlehači do pěny
3. Do těsta po lžících přidáme mouku s práškem do pečiva
4. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč, nahoru nasypeme mandle s cukrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova
5. Vychladlý moučník krájíme na řezy, podáváme pocukrované nebo hustě zdobené šlehačkou a sypané strouhanou čokoládou nebo Grankem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy