REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Košíčky se sušeným ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Košíčky z mouky, cukru, žloutku a másla, po upečení plněné sirupem smíchaným s ovocem, zdobené mandlemi.


Ingredience:
100 gsušených meruněk
100 gtřešní
100 gsušených švestek
50 grozinek
50 gvlašských ořechů
2 lžícerumu
oloupané mandle na ozdobu
Na těsto:
210 ghladké mouky
140 gmásla
70 gmoučkového cukru
1 ksžloutku
Na sirup:
150 gkrystalového cukru
50 mlcitronové šťávy
50 mlvody

Postup:

1. Prosátou hladkou mouku, žloutek, změklé na kousky nakrájené máslo a moučkový cukr zpracujeme na vláčné těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladu 60 minut odpočinout
2. Odpočinuté těsto vtlačíme do formiček na košíčky, naskládáme na plech, dáme do předehřáté trouby, pečeme při 180 °C dorůžova, pak vyklopíme a necháme zchladnout
3. Sušené meruňky, třešně, rozinky i švestky dobře vypereme, necháme okapat, nakrájíme na drobno, vmícháme do nich na drobno nasekané vlašské ořechy, rum a necháme rozležet
4. Na hustý sirup svaříme krystalový cukr, citronovou šťávu a vodu
5. Pak do sirupu vmícháme připravené ovoce, rozdělíme do košíčků, ozdobíme půlkami mandlí a necháme zaschnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy