Na slanině a másle upečené koroptve, nakrájené na kousky a smíchané s uvařenou rýží.
Ingredience:
2 ks | očištěné koroptve |
400 g | rýže |
50 g | slaniny na protažení |
50 g | slaniny v plátkách |
50 g | másla |
1 ks | cibule |
sůl |
Postup:
1. Dobře očištěné koroptve omyjeme, protáhneme slaninou, osolíme
2. Maso dáme péci na plátcích slaniny a cibule, pečeme v předehřáté troubě na 190 °C, občas koroptve polijeme výpekem, případně mírně podlijeme vlažnou vodou
3. Na každou koroptev dáme navrch i dovnitř plátek másla
4. Upečené obereme z kostí, nakrájíme na kousky, smícháme s vařenou rýží a polijeme šťávou, ve které se koroptve pekly.
Příloha: kompot, saláty (z červené řepy, okurkový nebo hlávkový).