REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kořeněné indonéské řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované vepřové řízky, usmažené v navoněném oleji doměkka.


Ingredience:
4 ksřízků z vepřové kýty
2-3 ksbobkových listů
5 lžic oleje na smažení
na špetku nože skořice
Na marinádu:
100 mlbílého jogurtu
2 kstlučených hřebíčků
1 kssterilované kapie
mletý pepř
mletá pálivá paprika
sůl

Postup:

1. Bílý jogurt smícháme s nadrobno nakrájenou kapií, mletým pepřem, tlučenými hřebíčky, solí a podle chuti mletou pálivou paprikou
2. Očištěné řízky zlehka naklepeme, po obvodu nařízneme, aby se maso nekroutilo, pak potřeme po obou stranách připravenou pikantní směsí a necháme několik hodin v chladu marinovat
3. Do rozehřátého oleje vložíme bobkové listy se skořicí a promícháme
4. Pak marinované řízky v takto navoněném oleji prudce opečeme po obou stranách.

Doporučení:

Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy