Marinované vepřové řízky, usmažené v navoněném oleji doměkka.
Ingredience:
4 ks | řízků z vepřové kýty |
2-3 ks | bobkových listů |
5 lžic | oleje na smažení |
na špetku nože skořice | |
Na marinádu: | |
100 ml | bílého jogurtu |
2 ks | tlučených hřebíčků |
1 ks | sterilované kapie |
mletý pepř | |
mletá pálivá paprika | |
sůl |
Postup:
1. Bílý jogurt smícháme s nadrobno nakrájenou kapií, mletým pepřem, tlučenými hřebíčky, solí a podle chuti mletou pálivou paprikou
2. Očištěné řízky zlehka naklepeme, po obvodu nařízneme, aby se maso nekroutilo, pak potřeme po obou stranách připravenou pikantní směsí a necháme několik hodin v chladu marinovat
3. Do rozehřátého oleje vložíme bobkové listy se skořicí a promícháme
4. Pak marinované řízky v takto navoněném oleji prudce opečeme po obou stranách.
Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.