REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Korejské kimchi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kimchi získává stále větší popularitu již několik let i v Česku. A není divu, kvašená zelenina, na korejský způsob, patří k nejzdravějším pokrmům na světě! Toto je recept na jednu z variant na populární kimchi. Kimchi se podává jako příloha k pokrmům, je i součástí mnoha asijských pokrmů, třeba polévek.


Ingredience:
1000 gpekingského zelí
150 gbílé ředkve
150 gmrkve
1 svazekjarní cibulky
sůl
Na pastu:
8 ksstroužků česneku
1 lžícenastrouhaného zázvoru
1 lžíceškrobové moučky
1 lžíceústřičné omáčky
150 mlvody
1/2 lžičkyglutasolu
chilli pasta sambal oelek

Postup:
  1. Zelí zbavíme zavadlých listů, podélně přepůlíme, odstraníme košťál a nakrájíme na 2 cm nudličky. Nudličky v míse promícháme s 30-40 g soli, pokropíme vodou a necháme 4 hodiny prosolit.
  2. V mezičase si připravíme ostatní zeleninu a kořenící pastu. Mrkev a ředkev nastrouháme na hrubé nudličky, jarní cibulku i s natí nakrájíme na kousky. Ve 150 ml vody rozmícháme škrobovou moučku, ke směsi přidáme chilli pastu, utřený česnek, nastrouhaný zázvor, ústřičnou omáčku, glutasol, vše promícháme. Jak uděláte pastu ostrou, záleží jaké kdo má chutě, někdo dává více česneku, chilli, zázvoru, nám vyhovuje tato kombinace.
  3. Nasolené zelí propláchneme, slanou vodu vylijeme.
  4. Okapané zelí promícháme s ostatní zeleninou a kořeněnou pastou. Směs napěchujeme do sklenice co nejvíce, aby se vytlačily vzduchové bubliny, nahoře by měla být šťáva ze zeleniny a zelenina ponořená. Víčko nezatahujeme, aby mohl odcházet vznikající plyn při kvašení.
  5. Kimči necháme kvasit při pokojové teplotě na tmavém místě, již druhý den se objevují na povrchu bublinky. Rychlé kvašení při pokojové teplotě trvá zhruba 3 dny. Kimchi již můžeme ochutnat, má nakyslou, slanou, pikantní chuť. Po 3 dnech víčko zatáhneme a uložíme do lednice, zde bude také kvasit ale už pomaleji. V lednici vydrží i několik měsíců, delším časem má intenzivnější chuť.
Doporučení:

Ke zvýšení tzv. páté chuti umani (základní jsou sladká, slaná, hořká, kyselá) se do kimchi přidávají třeba fermentované mořské plody, sardelky, ančovičky, houby, např. shi – také, jidášovo ucho.

Poznámka:

Text i foto: D. M.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Co dělat, když vám doma nechutná voda z kohoutku? Řešením je filtrace s Lokni HOME

Pokud vám nechutná voda z kohoutku, případně v ní cítíte chlor, není nutné hned kupovat balenou. Řešením může být domácí filtrace, která umí výrazně zlepšit vlastnosti pitné vody v domácnosti, aniž by z ní odváděla důležité minerály. Namísto pití vody z plastových lahví zvolte takové řešení, které pomůže dlouhodobě a ekologicky zajistit zdravý pitný režim pro celou rodinu.

číst dále ...

Pekařina má budoucnost, říká chlebový someliér

V rámci veletrhu Czech Food Expo, který se konal od 9. do 12. května na prostorném výstavišti v srdci České republiky, se odehrávala řada událostí, které přitahovaly jak pozornost laické veřejnosti, tak odborníků z oboru. Jednou z nejvýraznějších atrakcí bylo stanoviště Svazu pekařů a cukrářů v ČR, které zažívalo nevídaný nával návštěvníků díky své unikátní koncepci – funkční miniatuře pekárny přímo na místě.

číst dále ...

Hostíte důležitou večeři s nadřízeným, zaskočila vás nečekaná návštěva? Podívejte se na tipy, jak své hosty oslnit a připravit jim skvělý večer

Ať už jste v situaci, kdy hostíte důležitou večeři s nadřízeným, nebo vás zaskočila nečekaná návštěva, je důležité vědět, jak na to. Jak říká staré rčení: “Příprava je klíčem k úspěchu.” A to platí dvojnásob, když jde o hostitelství. Bez ohledu na to, zda jste zkušený hostitel nebo začátečník, následující rady vám pomohou vytvořit příjemnou atmosféru a udělat dojem.

číst dále ...

Gastronomické lahůdky v elitních kasinových restauracích v Praze

Praha je pohádkové město, kde každý kout nese ozvěnu dávných časů a každý dlažební kámen vypráví svůj příběh. Jedná se o místo, kde se nad střechami tyčí majestátní hrady a katedrály, které vytvářejí jedinečnou siluetu města proti obloze. Praha je město, které nikdy nespí, plné života a hudby, kde se historie a moderna prolíná v jediném tanci. Zde, mezi úzkými uličkami a širokými náměstími, nacházejí turisté a místní obyvatelé společnou řeč v lásce ke kráse a umění.

číst dále ...

Objevujte nejsladší chutě Španělska aneb Jaké dezerty vám učarují?

Je známo, že španělská kuchyně je vyhlášená po celém světě. Paella, gazpacho, tortilly nebo tapas, to vše si vychutnáváme na mnoho způsobů i u nás. Co když jste ale milovníci sladkého a chcete objevit něco nového? Objevte ty nejoblíbenější španělské dezerty, které si můžete připravit i z pohodlí domova. Pro milovníky zdravého životního stylu je dobrou zprávou, že španělské dezerty jsou oproti těm českým o něco zdravější. “​​Česká kuchyně je známá pro své dezerty z kynutého těsta – buchty, koláče nebo štrúdly. Naopak španělské dezerty často obsahují olivový olej, mandle, med, vaječné bílky a citrusové plody, což je pro zdravý životní styl vhodnější,” říká fitness trenér a výživový poradce Vladimír Koukal.

číst dále ...

Grilovací sezona je tu! Jak vybrat to správné maso na gril

Burgery, špízy, ale i propečené steaky a k tomu nějaká ta voňavá příloha. Grilovací sezóna je tady a s ní i každoroční dilema, jaký kus masa na gril vybrat, aby přátelům a rodině chutnalo. Přinášíme vám několik tipů, se kterými povýšíte své grilovací umění na novou úroveň.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.