REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koprová omáčka s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá smetanová omáčka nasládlé chuti s vůní a chutí především po kopru, servírovaná s vejci uvařenými na tvrdo a houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory.


Ingredience:
cca 1 lmléka
1 kelímeksmetany 33 %
1 svazekčerstvého kopru
3 lžícehladké mouky
100 gmásla
bílý pepř
cukr
ocet
sůl
Příloha:
vejce uvařená na tvrdo k podávání, knedlík nebo brambory

Postup:

1. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, kterou naředíme chladným mlékem cca 400 ml
2. Přidáme smetanu, osolíme, osladíme dle chuti, přidáme ocet a za občasného míchání na mírném plameni prováříme 20 minut, v průběhu vaření doléváme mléko
3. Nakonec přidáme na jemno nasekaný kopr a už nevaříme, výsledná chuť omáčky by měla býti spíše sladká
4. Podáváme s natvrdo uvařeným vejcem a houskovým knedlíkem nebo veřeným bramborem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografií i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy