Na nudličky nakrájená játra podušená na cibulovém základě s rajčatovým protlakem, rajčaty a paprikou, zahuštěná vejcem.
Ingredience:
0,5 kg | hovězích jater |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
2 ks | větších cibulí |
2 ks | rajčat |
2 ks | paprik |
2 ks | vajec |
kečup | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí játra odblaníme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky
2. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme nakrájená játra a když se zatáhnou, vmícháme rajčatový protlak a dusíme, až jsou téměř měkká
3. Pak přisypeme na menší kousky nakrájená rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené papriky, mírně podusíme a zahustíme rozšlehanými vejci
4. Nakonec dochutíme solí, pepřem a kečupem.
Podáváme s čerstvým bílým pečivem.