REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Konšelská játra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na nudličky nakrájená játra podušená na cibulovém základě s rajčatovým protlakem, rajčaty a paprikou, zahuštěná vejcem.


Ingredience:
0,5 kghovězích jater
2 lžícerajčatového protlaku
2 ksvětších cibulí
2 ksrajčat
2 kspaprik
2 ksvajec
kečup
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Hovězí játra odblaníme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky
2. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme nakrájená játra a když se zatáhnou, vmícháme rajčatový protlak a dusíme, až jsou téměř měkká
3. Pak přisypeme na menší kousky nakrájená rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené papriky, mírně podusíme a zahustíme rozšlehanými vejci
4. Nakonec dochutíme solí, pepřem a kečupem.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým bílým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy