Špička z krému s piškotovými podstavci, po ztuhnutí namočená v rozpuštěné čokoládové polevě, ozdobená cukrovými hvězdičkami.
Ingredience:
Rozpis na 25 kousků: | |
150 g | čokolády na vaření |
120 g | kulatých dětských piškotů |
100 g | másla |
50 ml | vaječného likéru |
Na dohotovení: | |
150 g | čokoládové polevy |
cukrové hvězdičky na ozdobení |
Postup:
1. Čokoládu na vaření rozpustíme v horké vodní lázni a necháme zchladnout
2. Změklé máslo nakrájené na kousky, zchladlou čokoládu a vaječný likér vyšleháme do hladkého krému
3. Připravený krém naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a nastříkáme ho ve vyšší vrstvě na piškoty, které jsme rozložili na tác a pak indiánky uložíme do ledničky ztuhnout
4. Ztuhlé špičky potom namáčíme v rozpuštěné čokoládové polevě, ozdobíme několika cukrovými hvězdičkami a opět necháme ztuhnout.