REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč s jablky a meruňkovou glazurou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto vyložené v koláčové formě, pokladené plátky citronem pokapaných jablek a máslem, poprášené vanilkovým cukrem, koláč upečený v troubě, nakonec potřený prohřátou marmeládou ochucenou rumem.


Ingredience:
250 ghladké mouky
125 gtuku 100 %, např. Omega
25 gmásla
3 lžícemeruňkové marmelády
2 lžícerumu
3 lžičkyvanilkového cukru
100 mlpiva desítky
5 ksvelkých jablek
šťáva z jednoho citrónu
špetka soli
olej ve spreji, foma na koláč

Postup:

1. Z mouky, soli, nastrouhaného tuku a piva utvoříme těsto
2. Těsto vyválíme asi na 0,5 cm vysoký a 35 cm široké kolo a přemístíme do sprejem vystříkané koláčové formy, okraje mírně zahneme
3. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a rozdělíme na koláč
4. Na jablka poházíme kousky másla a poprášíme vanilkovým cukrem
5. Pečeme dozlatova na 180 °C asi 20 až 30 minut
6. Marmeládu prohřejeme s alkoholem a potřeme hotový koláč.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy