REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč s brusinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté těsto potřené tvarohovým krémem a brusinkami, pečené dozlatova, dozdobené ochucenou zakysanou smetanou.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
50 gcukru krupice
50 gmásla
42 gčerstvého droždí
2 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
200 ml (asi)mléka
špetka soli
Na krém:
250 gzakysané smetany
250 gtvarohu
1 lžičkacitronové šťávy
3 lžícecukru krupice
1 lžícevanilkového pudinkového prášku
1 ksvanilkového cukru
1 ksvejce
Na dohotovení:
200 gkompotovaných brusinek (bez nálevu)
Na dozdobení:
400 gzakysané smetany
3 lžícecukru
špetka skořice

Postup:

1. Droždí rozdrobíme, promícháme se lžičkou cukru, lžící mouky, troškou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek
2. Zbylou hladkou mouku prosijeme, smícháme se solí, zbylým krupicovým i vanilkový cukrem, přidáme kvásek, vejce, rozpuštěné máslo, zbylé mléko a vypracujeme těsto, které necháme vykynout
3. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, pudinkovým práškem, vanilkovým i krupicovým cukrem, vejcem a citronovou šťávou
4. Těsto rozválíme na plát, přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme ho tvarohovým krémem, lžící naneseme brusinky nebo marmeládu, dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut
5. Vychladlý koláč nakrájíme a každý kousek dozdobíme zakysanou smetanou smíchanou s cukrem a skořicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy