REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč s brusinkami a jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč upečený spolu s jablky a brusinkami, po upečení potřený meruňkovou marmeládou rozmíchanou v troše vody.


Ingredience:
750 gkyselejších jablek
300 gpolohrubé mouky
175 gmoučkového cukru
175 gmásla
80 gbrusinkového kompotu
60 gmeruňkové marmelády
3 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
1 kscitronu
2 lžičkyprášku do pečiva
tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
voda

Postup:

1. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, tři z nich nakrájíme na silnější kolečka, zbylá jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo
2. Z dobře omytého citronu ostrouháme kůru, vymačkáme šťávu a šťávou pokapeme kolečka jablek
3. Máslo, moučkový cukr, citronovou kůru utřeme do pěny, postupně vmícháme rozklepnutá vejce, nastrouhaná jablka a nakonec polohrubou mouku s práškem do pečiva
4. Do tukem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy nalijeme těsto, nahoru naskládáme kolečka jablek, středy jablek vyplníme brusinkami a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 40 minut)
5. Povrch upečeného koláče potřeme meruňkovou marmeládou rozmíchanou v troše vody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy