REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč plněný tvarohem a rebarborou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč upečený v koláčové formě o průměru 25 cm s tvarohovou náplní s kousky rebarbory.


Ingredience:
Na těsto:
250 gpolohrubé mouky
125 gzměklého másla
50 gcukru
1 sáčekvanilkového cukru
1 ksvejce
špetka soli
Na náplň:
300 grebarbory
250 gměkkého tvarohu
160 gcukru krupice
2 ksvejce
1 kscitronu
voda
Ostatní ingredience:
cukr moučka na posypání

Postup:

1. Mouku nasypeme na vál, přidáme sůl, nakrájené máslo, oba cukry a vejce, vypracujeme pevné těsto, které necháme asi 30 minut v lednici odležet
2. Připravíme si náplň; citron důkladně omyjeme, osušíme, ostrouháme z něj kůrku a vymačkáme šťávu, v misce utřeme tvaroh s vejci a 150 g cukru na hladký krém, který ochutíme kůrou a šťávou z citronu
3. Rebarboru dobře očistíme a oloupeme, nakrájíme na malé kousky, v hrnci v malém množství vody ji povaříme asi 3 minuty se zbylým cukrem
4. Těsto rozválíme na kulatý plát, o něco větší, než je koláčová forma, formu těstem vyložíme i s nízkým okrajem, střed těsta propícháme vidličkou
5. Koláč potřeme tvarohovou náplní a poklademe rebarborou, pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 35 minut
6. Hotový koláč po vychladnutí posypeme cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy