Nepečené sladké mlsání připravené pomocí mixéru. Hmota vytvarovaná do tvaru silnějších tyčinek, ty přelité čokoládou a nechané v lednici ztuhnout.
Ingredience:
100 g | loupaných mandlí (namočených přes noc ve vodě) |
100 g | strouhaného kokosu |
100 g | kvalitní hořké čokolády |
60 g | rýžového sirupu (medu nebo jiného sirupu) |
40 g | kokosového oleje |
Postup:
- Mandle rozmixujeme společně se strouhaným kokosem, rýžovým sirupem a kokosovým olejem
- Vzniklou hmotu přemístíme do misky a dáme alespoň na 30 minut do lednice ztuhnout
- Těsto vyndáme z lednice a tvarujeme z něj pravidelné hranoly
- Hranoly naskládáme na mřížku a každý polijeme lžící rozpuštěné hořké čokolády
- Před podáváním necháme sušenky ztuhnout 2 hodiny v lednici.
Z těsta nemusíte dělat hranoly, ale můžete ho rovnoměrně rozprostřít do formy (15 x 15 cm), polít hořkou čokoládou, dát na 2 hodiny do lednice a poté krájet na kostky. Rýžový sirup na rozdíl od jiných sirupů neobsahuje fruktózu. Je o něco méně sladký než med.
Poznámka:Recept k článku: Zdravé vaření s Fitrecepty slaví úspěch, vychází druhý díl kuchařky mladých studentů. Nutriční informace na 1 kus: 126 kcal 2 g bílkovin 7 g sacharidů 10 g tuků.