REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosové tyčinky v čokoládě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené sladké mlsání připravené pomocí mixéru. Hmota vytvarovaná do tvaru silnějších tyčinek, ty přelité čokoládou a nechané v lednici ztuhnout.


Ingredience:
100 gloupaných mandlí (namočených přes noc ve vodě)
100 gstrouhaného kokosu
100 gkvalitní hořké čokolády
60 grýžového sirupu (medu nebo jiného sirupu)
40 gkokosového oleje

Postup:
  1. Mandle rozmixujeme společně se strouhaným kokosem, rýžovým sirupem a kokosovým olejem
  2. Vzniklou hmotu přemístíme do misky a dáme alespoň na 30 minut do lednice ztuhnout
  3. Těsto vyndáme z lednice a tvarujeme z něj pravidelné hranoly
  4. Hranoly naskládáme na mřížku a každý polijeme lžící rozpuštěné hořké čokolády
  5. Před podáváním necháme sušenky ztuhnout 2 hodiny v lednici.
Doporučení:

Z těsta nemusíte dělat hranoly, ale můžete ho rovnoměrně rozprostřít do formy (15 x 15 cm), polít hořkou čokoládou, dát na 2 hodiny do lednice a poté krájet na kostky. Rýžový sirup na rozdíl od jiných sirupů neobsahuje fruktózu. Je o něco méně sladký než med.

Poznámka:

Recept k článku: Zdravé vaření s Fitrecepty slaví úspěch, vychází druhý díl kuchařky mladých studentů. Nutriční informace na 1 kus: 126 kcal 2 g bílkovin 7 g sacharidů 10 g tuků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy