REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosové laskonky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené oválky z kokosového těsta, slepené krémem, ozdobené bílou polevou.


Ingredience:
250 gztuženého 100 % tuku
250 g hladké mouky
200 gmoučkového cukru
150 gstrouhaného kokosu
Na náplň:
1 sáčekvanilkového cukru
100 gmásla
80 gcukru krupice
40 gvlašských ořechů
2 ksbílků
Na ozdobení:
50 gbílé polevy

Postup:

1. Ztuhlý tuk nastrouháme na hrubo, důkladně zpracujeme s prosátou hladkou moukou, moučkovým cukrem a strouhaným kokosem, těsto necháme v chladu 30 minut odležet 2. Pak těsto rozválíme na plát silný 1 cm, vykrájíme oválky, rozložíme na plech, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut, po upečení přendáme laskonky na kovovou mřížku a necháme vychladnout
3. Bílky s krupicovým cukrem vyšleháme v horké vodní lázni, ořechy nastrouhané na jemno zlehka opražíme na suché pánvi a necháme vychladnout
4. Změklé máslo nakrájené na malé kousky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny, vmícháme vychladlý bílkový sníh s praženými ořechy
5. Potom polovinu laskonek potřeme připraveným krémem, přiklopíme zbylými laskonkami a uložíme do chladničky, aby ztuhly
6. Nakonec každý kousek ozdobně postříkáme rozehřátou bílou polevou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy