Upečené oválky z kokosového těsta, slepené krémem, ozdobené bílou polevou.
Ingredience:
250 g | ztuženého 100 % tuku |
250 g | hladké mouky |
200 g | moučkového cukru |
150 g | strouhaného kokosu |
Na náplň: | |
1 sáček | vanilkového cukru |
100 g | másla |
80 g | cukru krupice |
40 g | vlašských ořechů |
2 ks | bílků |
Na ozdobení: | |
50 g | bílé polevy |
Postup:
1. Ztuhlý tuk nastrouháme na hrubo, důkladně zpracujeme s prosátou hladkou moukou, moučkovým cukrem a strouhaným kokosem, těsto necháme v chladu 30 minut odležet 2. Pak těsto rozválíme na plát silný 1 cm, vykrájíme oválky, rozložíme na plech, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut, po upečení přendáme laskonky na kovovou mřížku a necháme vychladnout
3. Bílky s krupicovým cukrem vyšleháme v horké vodní lázni, ořechy nastrouhané na jemno zlehka opražíme na suché pánvi a necháme vychladnout
4. Změklé máslo nakrájené na malé kousky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny, vmícháme vychladlý bílkový sníh s praženými ořechy
5. Potom polovinu laskonek potřeme připraveným krémem, přiklopíme zbylými laskonkami a uložíme do chladničky, aby ztuhly
6. Nakonec každý kousek ozdobně postříkáme rozehřátou bílou polevou.