REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosové kostky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené těsto, vychladlé nakrájené na menší kostky, ty máčené v rozpuštěné čokoládě a pak obalené v kokosové moučce.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky
200 gpráškového cukru
1 sáčekprášku do pečiva
2 dclmléka
1 ksvejce
2 lžícemedu
1 lžíceoleje
Čokoláda na kokos na obalení:
250 gpráškového cukru
250 gmásla
250 gkokosové moučky
50 gkakaa
5-6 lžicmléka
rum podle chuti

Postup:

1. Celé vejce utřeme s cukrem a za stálého míchání přidáváme po kapkách olej a med
2. Pak vmícháme střídavě mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva s mlékem a vše dobře vymícháme
3. Směs vylijeme na vymazaný a pomoučený plech a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 10-15 minut
4. Připravíme si polevu; cukr, kakao a mléko provaříme a ještě do teplého vmícháme máslo a rum
5. Vychladlé těsto nakrájíme na malé kostky, ty namáčíme do teplé polevy a obalujeme ve strouhaném kokosu, necháme dobře ztuhnout.

Doporučení:

Je dobré udělat si 1,5 dávky čokolády a kostky hodně namočit, aby byly chutné a změkly pěkně a zbytek můžete použít na kuličky z oředřezků apod.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy