30 kusů kokosových hvězdiček upečených z mouky, cukru, kakaa, s marmeládou a strouhaným kokosem.
Ingredience:
130 g | hladké mouky |
125 g | másla |
50 g | kakaa |
60 g | moučkového cukru |
1 ks | žloutku |
1 lžíci | rumu |
3 lžíce | rybízové marmelády |
fólie | |
Na ozdobení: | |
100 g | moučkového cukru |
100 g | strouhaného kokosu |
1 bal. | vanilkového cukru |
2 ks | bílků |
Postup:
1. Smícháme prosetou hladkou mouku s kakaem
2. Do důlku uprostřed vyklepneme žloutek, přidáme vločky tuku, moučkový cukra rum
3. Nožem vypracujeme těsto, které ještě rukama prohněteme a pak zformujeme do bochánku
4. Zabalíme jej do fólie a dáme do chladničky na 30 minut odpočinout
5. Těsto vyválíme na 1/
2 cm tlustou placku a formičkou vykrajujeme hvězdičky (asi 6 cm velké)
6. Poklademe je na plech a potřeme rozehřátou propasírovanou rybízovou marmeládou
7. Na ozdobení ušleháme z bílků tuhý sníh, opatrně vmícháme cukr,vanilkový cukr a nakonec kokos
8. Hmotu naneseme cukrářským kornoutem na hvězdičky a pečeme, v předehřáté troubě na 180 °C, dorůžova.