REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosové hvězdičky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené cukroví z cukru, sušeného mléka, medu, vody a kokosové moučky, nakonec ozdobené rozpuštěnou čokoládou.


Ingredience:
200 gsušeného polotučného mléka
100 gkokosové moučky
80 gmásla
70 gmoučkového cukru
20-30 mlvody
2 lžícetekutého medu
moučkový cukr na vál
Na dohotovení:
40 ghořké čokolády

Postup:

1. Do mísy prosijeme moučkový cukr a sušené mléko, přidáme med, změklé na menší kousky nakrájené máslo, vodu, promícháme, pak do směsi postupně zapracujeme na jemno pomletý kokos a vytvoříme vláčnou hmotu, kterou ihned dále zpracováváme
2. Hmotu rozválíme na vále posypaném moučkovým cukrem na asi 5 mm silný plát a vykrájíme z něho hvězdičky a srdíčka
3. Cukroví pak ozdobíme podle své fantazie rozpuštěnou hořkou čokoládou, necháme zaschnout a uchováváme na chladném místě pod potravinářskou fólií.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy