Nepečené cukroví z cukru, sušeného mléka, medu, vody a kokosové moučky, nakonec ozdobené rozpuštěnou čokoládou.
Ingredience:
200 g | sušeného polotučného mléka |
100 g | kokosové moučky |
80 g | másla |
70 g | moučkového cukru |
20-30 ml | vody |
2 lžíce | tekutého medu |
moučkový cukr na vál | |
Na dohotovení: | |
40 g | hořké čokolády |
Postup:
1. Do mísy prosijeme moučkový cukr a sušené mléko, přidáme med, změklé na menší kousky nakrájené máslo, vodu, promícháme, pak do směsi postupně zapracujeme na jemno pomletý kokos a vytvoříme vláčnou hmotu, kterou ihned dále zpracováváme
2. Hmotu rozválíme na vále posypaném moučkovým cukrem na asi 5 mm silný plát a vykrájíme z něho hvězdičky a srdíčka
3. Cukroví pak ozdobíme podle své fantazie rozpuštěnou hořkou čokoládou, necháme zaschnout a uchováváme na chladném místě pod potravinářskou fólií.