Pomocí masového strojku s nástavcem připravené vánoční cukroví s chutí po kokosu, slepované marmeládou a máčené v čokoládě.
Ingredience:
400 g | polohrubé mouky |
250 g | másla |
200 g | moučkového cukru |
140 g | kokosu |
100 g | čokolády na vaření |
100 g | strouhaných vlašských ořechů |
1 sáček | vanilkového cukru |
1/2 sáčku | prášku do pečiva |
1 lžíce | ztuženého tuku |
1 ks | vejce |
kyselejší marmeláda |
Postup:
1. Mouku prosijeme s práškem do pečiva, na vále ji promícháme s kokosem a ořechy
2. Přidáme oba cukry, pokrájené máslo a vejce, hmotu zpracujeme na těsto, to necháme alespoň 2 hodiny vychladit
3. Mlýnkem na maso s nástavcem na cukroví vytlačujeme tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 10-12 minut, záleží na velikosti cukroví
4. Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou
5. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu se ztuženým tukem, slepené cukroví máčíme do poloviny v čokoládě a na pečícím papíře necháme ztuhnout.
Obměna: Mouku prosijeme se 2 lžícemi kakaa, hotové slepené cukroví pak máčíme v bílé čokoládě.
Poznámka:Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.