Nepečené čtverečky z kokosu, smetany, másla a cukru, máčené v tmavé čokoládové polevě, ozdobené bílou čokoládovou polevou.
Ingredience:
250 g | mletého kokosu |
250 g | moučkového cukru |
250 g | másla |
120 ml | smetany ke šlehání |
Na dohotovení: | |
200 g | tmavé čokoládové polevy |
50 g | bílé čokoládové polevy |
Postup:
1. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme na menší kousky nakrájené máslo, moučkový cukr a za stálého míchání 5 minut povaříme, pak odstavíme z tepla a vmícháme mletý kokos
2. Potom kokosovou hmotu rovnoměrně rozetřeme asi do výšky 1 cm do obdélníkové nebo čtvercové formy vyložené alobalem, vložíme do lednice a necháme ztuhnout (nejméně 3 hodiny, nejlépe však do druhého dne)
3. Ztuhlou hmotu vyndáme z formy, navlhčeným ostrým nožem nakrájíme na čtverečky, které namočíme v rozpuštěné tmavé čokoládové polevě, necháme zaschnout a pak ozdobíme tenkými proužky rozpuštěné bílé čokoládové polevy
4. Po zaschnutí čtverečky uložíme do ledničky.
Místo kokosu můžeme dát na jemno nasekané lískové oříšky se lžící meruňkové marmelády.