REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosové čtverečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené čtverečky z kokosu, smetany, másla a cukru, máčené v tmavé čokoládové polevě, ozdobené bílou čokoládovou polevou.


Ingredience:
250 gmletého kokosu
250 gmoučkového cukru
250 gmásla
120 mlsmetany ke šlehání
Na dohotovení:
200 gtmavé čokoládové polevy
50 gbílé čokoládové polevy

Postup:

1. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme na menší kousky nakrájené máslo, moučkový cukr a za stálého míchání 5 minut povaříme, pak odstavíme z tepla a vmícháme mletý kokos
2. Potom kokosovou hmotu rovnoměrně rozetřeme asi do výšky 1 cm do obdélníkové nebo čtvercové formy vyložené alobalem, vložíme do lednice a necháme ztuhnout (nejméně 3 hodiny, nejlépe však do druhého dne)
3. Ztuhlou hmotu vyndáme z formy, navlhčeným ostrým nožem nakrájíme na čtverečky, které namočíme v rozpuštěné tmavé čokoládové polevě, necháme zaschnout a pak ozdobíme tenkými proužky rozpuštěné bílé čokoládové polevy
4. Po zaschnutí čtverečky uložíme do ledničky.

Doporučení:

Místo kokosu můžeme dát na jemno nasekané lískové oříšky se lžící meruňkové marmelády.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy