REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosová bábovka s cukrovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Varianta sladké bábovky upečené z těsta z hrubé mouky, mléka, strouhaného kokosu a dalších ingrediencí, přelitá cukrovou polevou.


Ingredience:
300 ghrubé mouky
275 gjemného cukru krystal
250 gmásla
80 gstrouhaného kokosu
250 mlmléka
1 lžičkakypřícího prášku do pečiva
1 sáčekvanilkového cukru
4 ksvejce
máslo na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Na polevu:
640 gmoučkového cukru
80 mlhorké vody

Postup:

1. Změklé máslo, krystalový a vanilkový cukr mixérem vyšleháme do pěny
2. Po jednom přimícháme vejce, po troškách přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva, kokosem
3. Přilijeme vlažní mléko a hmotu rozmixujeme na hladké tekuté těsto
4. Hotové těsto nalijeme do máslem vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy a v troubě vyhřáté na 160 °C pečeme 60 minut
5. Necháme 10 minut vychladnout, pak bábovku vyklepneme z formy a počkáme, až bábovka úplně vychladne
6. Bábovku přelijeme cukrovou polevou připravenou smícháním moučkového cukru s horkou vodou, necháme schnout asi 20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy