Pečená kolečka potřená krémem a marmeládou, přiklopená kokoskami, máčená v hořké čokoládě.
Ingredience:
Na těsto: | |
300 g | hladké mouky |
200 g | másla |
100 g | moučkového cukru |
4 ks | vajec |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
hladká mouka na vál | |
Na kokosky: | |
4 lžičky | marmelády |
400 g | cukru krupice |
200 g | kokosové moučky |
9 ks | bílků |
Na náplň: | |
200 g | másla |
150 g | rybízové marmelády |
100 g | moučkového cukru |
50 g | kakaa |
trochu rumu | |
Na dohotovení: | |
100 g | hořké čokolády |
Postup:
1. Změklé máslo utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem do hladka, přidáme prosátou hladkou mouku, vejce a rychle vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme 30 minut v chladu odpočinout
2. Pak těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát, vykrájíme z něho kolečka, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě na 170 °C upečeme dozlatova
3. Na kokosky bílky smícháme s krupicovým cukrem, nahřejeme v míse ponořené do horké vodní lázně asi na 60 °C, vmícháme kokos s marmeládou, necháme vychladnout, potom z hmoty nastříkáme cukrářským sáčkem na plech vyloženým pečicím papírem malé kopečky, které pečeme při 200 °C 15-20 minut
4. Na krém do změklého másla vyšlehaného do pěny zašleháme moučkový cukr i kakao, ochutíme rumem a krém nastříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou po obvodu upečených koleček
5. Potom do středu krému stříkneme trochu marmelády a kolečka přiklopíme upečenými kokoskami, necháme v chladu ztuhnout a nakonec spodní stranu kokosek namočíme v rozehřáté hořké čokoládě a necháme opět ztuhnout.