REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosky s náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kolečka potřená krémem a marmeládou, přiklopená kokoskami, máčená v hořké čokoládě.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky
200 gmásla
100 gmoučkového cukru
4 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
hladká mouka na vál
Na kokosky:
4 lžičky marmelády
400 gcukru krupice
200 gkokosové moučky
9 ksbílků
Na náplň:
200 gmásla
150 grybízové marmelády
100 gmoučkového cukru
50 gkakaa
trochu rumu
Na dohotovení:
100 ghořké čokolády

Postup:

1. Změklé máslo utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem do hladka, přidáme prosátou hladkou mouku, vejce a rychle vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme 30 minut v chladu odpočinout
2. Pak těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát, vykrájíme z něho kolečka, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě na 170 °C upečeme dozlatova
3. Na kokosky bílky smícháme s krupicovým cukrem, nahřejeme v míse ponořené do horké vodní lázně asi na 60 °C, vmícháme kokos s marmeládou, necháme vychladnout, potom z hmoty nastříkáme cukrářským sáčkem na plech vyloženým pečicím papírem malé kopečky, které pečeme při 200 °C 15-20 minut
4. Na krém do změklého másla vyšlehaného do pěny zašleháme moučkový cukr i kakao, ochutíme rumem a krém nastříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou po obvodu upečených koleček
5. Potom do středu krému stříkneme trochu marmelády a kolečka přiklopíme upečenými kokoskami, necháme v chladu ztuhnout a nakonec spodní stranu kokosek namočíme v rozehřáté hořké čokoládě a necháme opět ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Gorgonzola. Sýr pro opravdové gurmány

Gorgonzola je slámově bílý sýr, jehož zelené skvrny jsou výsledkem procesu zvaného mramorování, tedy tvorba plísní. Má krémovou, vláčnou strukturu a nezaměnitelnou vůni s výraznou a pro něj typickou chutí. Typ „dolce“ je lehce štiplavý, naopak Gorgonzola „piccante“ je velmi pikantní, má intenzivní mramorování a je více drobivá. Oba druhy se vyrábějí z pasterizovaného mléka, ke kterému se přidávají mléčné kultury a vybrané druhy plísní, které pak dají vzniknout typickému žilkování. Zrání tohoto sýra trvá alespoň 50 dní u typu „dolce“ a více než 80 dní u typu „piccante“.

číst dále ...

Červená řepa na 25 způsobů! Vyzkoušejte naše TOP recepty s červenou řepou

Výběr “NEJ” receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na zpracování a úpravu červené řepy, ale i na recepty, kde červená řepa hraje svoji nezastupitelnou roli. Vybrali jsme pro vás naše, ale i vaše nejoblíbenější recepty na červenou řepu, nebo s červenou řepou, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

5 rad, jak na medové cukroví

Zdravější, chutnější, vláčnější. Upečte si takové cukroví letos i vy. Stačí jen použít, stejně jako naši předci dlouhá staletí před námi, místo cukru med a držet se osvědčených rad. Zlatý dar přírody totiž při správném zacházení dokáže divy a zachová si i své zdraví prospěšné látky.

číst dále ...

Párování sýrů s víny. Poradíme, jak na to!

Vinobraní za námi a za chvíli tu máme čas Beaujolais a Svatomartinského vína. A tak se nabízí otázka, zda víte, jak snoubit sýry s vínem, abyste podtrhli jejich chuť. Ačkoliv by bylo obtížné najít jednoduchá a striktní pravidla snoubení sýrů s víny z důvodu obrovské rozmanitosti sýrových delikates a druhů vína, pokusíme se vás navést, tak abyste si co nejvíce pochutnali a zpestřili si nadcházející dlouhé podzimní večery.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy