REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosky s čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze sněhových bílků, kokosu a moučkového cukru upečené kokosky, máčené v čokoládové polevě.


Ingredience:
200 gmoučkového cukru
200 gkokosu
4 ksbílků
čokoládová poleva

Postup:

1. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme moučkový cukr a kokos
2. Směs naplníme do zdobícího cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem z něho vytlačíme malé bochánky
3. Pečeme nebo spíše sušíme v mírně vyhřáté troubě na 150 °C cca 25 minut
4. Spodní část vychladlých kokosek pak namočíme v rozehřáté čokoládové polevě.

Doporučení:

Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy