REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kojetínský nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký nákyp z receptáře našich babiček.


Ingredience:
6 ksžemlí
5-6 ksvajec
3-4 lžícecukru
100 goloupaných a nastrouhaných mandlí s cukrem
1/4 lvlažného mléka
citrónová šťáva
trochu rumu nebo araku
máslo

Postup:

1. Žemle nastrouháme a asi půl hodiny je máčíme ve vlažném mléce máčíme
2. Rozmícháme 3-4 lžíce cukru s 5-6 vejci, přidáme oloupané a nastrouhané mandle smíchané se skořicí, citrónovou šťávou a podle chuti i trochu rumu nebo araku
3. Když vypracujeme těsto, dáme je do formy vymazané máslem a pečeme asi hodinu
4. Hotový nákyp zalijeme buď vinnou nebo ovocnou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy