REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kocmrnda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborová kaše maštěná máslem nebo osmaženou cibulkou.


Ingredience:
1 kgbrambor
1/4 lvývaru z brambor
2 lžícepolohrubé mouky
1 lžícemásla
1 ksstroužek česneku
mleté nové koření
voda
sůl
máslo nebo osmažená cibulka

Postup:

1. Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě společně s česnekem
2. Mezitím si připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem ze scezených brambor, rozšleháme, povaříme a přidáme k rozšťouchaným bramborům a dobře vymícháme v hladkou kaši
3. Dochutíme mletým novým kořením a podáváme maštěné máslem nebo osmahnutou cibulkou.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy