REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kočičí tanec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm z jižních Čech připravený ze spařených jáhel, kysaného zelí a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 gkysaného zelí
200 gjáhel
150 gcibule
80 gsádla se škvarky
5-6 dlvody
sůl

Postup:

1. Prosové jáhly několikrát spaříme, přelijeme vroucí vodou a scedíme, vsypeme do vroucí osolené vody a uvaříme hustou kaši (můžeme je vařit i v mléce)
2. Pokrájené kysané zelí uvaříme zvlášť
3. Do vymazaného hrnce klademe střídavě vrstvy prosné kaše a uvařeného scezeného zelí
4. Jednotlivé vrstvy mezi sebou promastíme škvarkovým sádlem s osmaženou cibulkou, navrch přijde vrstva kaše
5. V předehřáté troubě na 190-200 °C zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy