REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klobásy ve sklenici (bez střívek!)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na klobásovou směs zavařenou ve sklenicích, tedy nejde o zavaření klasických klobás, ale hmoty, kterou se klobásy plní. Jde o výrobek, který se po vyhotovení konzumuje nakrájený na silnější kolečka. Sklenice vydrží na chladném místě po dobu 3-4 měsíců, ovšem to je jen teorie, v praxi tuto dobrotu zkonzumujete mnohem dříve, tak moc je to dobré!


Ingredience:
1,4 kgvepřové plece
900 gvepřového bůčku
240 gplátky syrové uzené slaniny
35 gželatiny
5-6 kskuliček nového koření
2 ksbobkové listy
1/2 lžičkymletého koriandru
1/2 lžičkymletého fenyklu
1,5 lžičkymajoránky
1,5 lžičkyčesnekového prášku
1 lžičkacukru
220 mlvroucí vody
černý pepř
na 1 kg mletého masa 17g soli
zavařovací sklenice o objemu 500 ml

Postup:
  1. Ubrousky osušené maso nakrájíme na kousky, které se vlezou do mlýnku na maso (případnou tvrdou kůži odstraníme). Všechno maso pomeleme.
  2. Do misky dáme koření, konkrétně bobkové listy a nové koření, zalijeme horkou vodou, tu necháme vychladnout.
  3. K masu nasypeme mletou majoránku, koriandr a fenykl, dále česnekový prášek a také pepř, toho dáme dle chuti.
  4. Mísu s masem a kořením zvážíme, aby jsem zjistili, kolik přidáme do směsi soli. Na 1 kg směsi dáváme 17 g soli. Odváženou sůl přidáme k masu.
  5. Z misky s vychladlým nálevem vybereme všechno koření, do vody namočíme želatinu, ihned ji zamícháme, pak celý obsah misky vyklopíme k masu a koření. Nejlépe pomocí rukou v potravinářských rukavicích maso propracujeme, vše důkladně promícháme, přidáme lžičku cukru a opět vše promícháme.
  6. Důkladně omyté, oschlé zavařovací sklenice naplníme mletou směsí, plníme důkladně stlačíme všechny vrstvy, musíme dostat všechen vzduch, který mohl zůstat ve vzduchových kapsách mezi vrstvami směsi. Plníme jen do začátku ohybu sklenic, tedy ne až pod víčko!
  7. Okraje sklenic utřeme, zaklopíme víčky, víčka utáhneme.
  8. Do zavařovacího hrnce na dno poklademe hadrovou utěrku, na utěrku rozložíme sklenice se směsí, nalijeme tolik vody, aby voda sahal do 2/3 výšky zavařovacích sklenic. Do vody nalijeme také trochu octa, zabráníme tak usazování vodního kamene na sklenicích.
  9. Vodu v hrnci přivedeme k varu, zaklopené zavařujeme 90 minut. Po ukončení zavařování necháme sklenice ve vodě, budeme pokračovat za dalších 24 hodin! Druhý den sklenice opět zavařujeme, už jen 60 minut. Opět necháme vychladnout a odpočinout 24 hodin. Další den doplníme vodu, která se vypařila a zavařujeme ještě dalších 60 minut. Tomuto postupnému postupu zavařování se říká tyndalizace.
  10. Necháme sklenice vychladnout na pokojovou teplotu, hotový výrobek pak můžeme skladovat na chladném místě po dobu 3-4 měsíců, ovšem až klobásovou směs ochutnáte, tak dlouho vám stejně nevydrží.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Co dělat, když vám doma nechutná voda z kohoutku? Řešením je filtrace s Lokni HOME

Pokud vám nechutná voda z kohoutku, případně v ní cítíte chlor, není nutné hned kupovat balenou. Řešením může být domácí filtrace, která umí výrazně zlepšit vlastnosti pitné vody v domácnosti, aniž by z ní odváděla důležité minerály. Namísto pití vody z plastových lahví zvolte takové řešení, které pomůže dlouhodobě a ekologicky zajistit zdravý pitný režim pro celou rodinu.

číst dále ...

Pekařina má budoucnost, říká chlebový someliér

V rámci veletrhu Czech Food Expo, který se konal od 9. do 12. května na prostorném výstavišti v srdci České republiky, se odehrávala řada událostí, které přitahovaly jak pozornost laické veřejnosti, tak odborníků z oboru. Jednou z nejvýraznějších atrakcí bylo stanoviště Svazu pekařů a cukrářů v ČR, které zažívalo nevídaný nával návštěvníků díky své unikátní koncepci – funkční miniatuře pekárny přímo na místě.

číst dále ...

Hostíte důležitou večeři s nadřízeným, zaskočila vás nečekaná návštěva? Podívejte se na tipy, jak své hosty oslnit a připravit jim skvělý večer

Ať už jste v situaci, kdy hostíte důležitou večeři s nadřízeným, nebo vás zaskočila nečekaná návštěva, je důležité vědět, jak na to. Jak říká staré rčení: “Příprava je klíčem k úspěchu.” A to platí dvojnásob, když jde o hostitelství. Bez ohledu na to, zda jste zkušený hostitel nebo začátečník, následující rady vám pomohou vytvořit příjemnou atmosféru a udělat dojem.

číst dále ...

Gastronomické lahůdky v elitních kasinových restauracích v Praze

Praha je pohádkové město, kde každý kout nese ozvěnu dávných časů a každý dlažební kámen vypráví svůj příběh. Jedná se o místo, kde se nad střechami tyčí majestátní hrady a katedrály, které vytvářejí jedinečnou siluetu města proti obloze. Praha je město, které nikdy nespí, plné života a hudby, kde se historie a moderna prolíná v jediném tanci. Zde, mezi úzkými uličkami a širokými náměstími, nacházejí turisté a místní obyvatelé společnou řeč v lásce ke kráse a umění.

číst dále ...

Objevujte nejsladší chutě Španělska aneb Jaké dezerty vám učarují?

Je známo, že španělská kuchyně je vyhlášená po celém světě. Paella, gazpacho, tortilly nebo tapas, to vše si vychutnáváme na mnoho způsobů i u nás. Co když jste ale milovníci sladkého a chcete objevit něco nového? Objevte ty nejoblíbenější španělské dezerty, které si můžete připravit i z pohodlí domova. Pro milovníky zdravého životního stylu je dobrou zprávou, že španělské dezerty jsou oproti těm českým o něco zdravější. “​​Česká kuchyně je známá pro své dezerty z kynutého těsta – buchty, koláče nebo štrúdly. Naopak španělské dezerty často obsahují olivový olej, mandle, med, vaječné bílky a citrusové plody, což je pro zdravý životní styl vhodnější,” říká fitness trenér a výživový poradce Vladimír Koukal.

číst dále ...

Grilovací sezona je tu! Jak vybrat to správné maso na gril

Burgery, špízy, ale i propečené steaky a k tomu nějaká ta voňavá příloha. Grilovací sezóna je tady a s ní i každoroční dilema, jaký kus masa na gril vybrat, aby přátelům a rodině chutnalo. Přinášíme vám několik tipů, se kterými povýšíte své grilovací umění na novou úroveň.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.