Krůtí prsa nakrájená na silnější proužky, obalená v těstíčku a smažená dozlatova.
Ingredience:
300 g | krůtích prsou |
tuk na smažení | |
Na těstíčko: | |
2 lžičky | plnotučné hořčice |
2 lžičky | solamylu |
1 lžička | sójové omáčky |
100 ml | piva |
2 ks | vajec |
hladká mouka podle potřeby | |
mlet pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná krůtí prsa nakrájíme na plátky nebo ještě lépe na delší a silnější proužky
2. Do misky dáme pivo, rozklepnutá vejce, plnotučnou hořčici, sójovou omáčku, solamyl, mletý pepř, hladkou mouku a vymícháme do podoby hustého těstíčka (jako na lívance a podle potřeby zahustíme moukou, nesmí těstíčko z masa stékat)
3. Nudličky naskládáme do těstíčka jednu vedle druhé, pomocí vidličky je dáme do pánve s rozehřátým tukem a zvolna smažíme po obou stranách dozlatova
4. Po vyjmutí kousky osušíme papírovým ubrouskem a podáváme s různě upravenými bramborami, čerstvým zeleninovým salátem a tatarskou omáčkou.